Aanmelden tussenschoolse opvang

Wilt u uw kind aanmelden voor onze tussenschoolse opvang?

Om gebruik te kunnen maken van onze tussenschoolse opvang, dient u zich eenmalig kosteloos te registreren via ons TSOpro systeem. Via dit systeem kunt u zelf inplannen wanneer uw kind van de tussenschoolse opvang gebruik maakt. U gaat pas betalen op het moment dat u ook daadwerkelijk de opvang afneemt voor uw kind.

Registreren werkt als volgt:

  • Ga naar www.breek-4U.nl/links/ en klik op de naam van de basisschool waar uw kind al naar toe gaat.
  • De TSOpro-website van de school opent zich;
  • Klik bovenaan de pagina op het tabblad aanmelden;
  • Klik in de tekst op de link ‘registreren’;
  • Vul het registratieformulier in en klik op verzenden;
  • U ontvangt een bevestigingsmail;
  • Print de bijlage uit de bevestigingsmail;
  • Schrijf op de print de naam/namen van uw kind/kinderen, de geboortedatum en de groep waar uw kind(eren) in zit(ten);
  • Teken voor de automatische incasso;
  • Lever het formulier op school in bij de administratie of bij de leerkracht; of stuur het rechtstreeks naar ons postadres: Postbus 543 4600AM Bergen op Zoom

Nadat u zich heeft geregistreerd, ontvangt u per mail inloggegevens. Met deze gegevens krijgt u toegang tot een deel van de website dat alleen voor u toegankelijk is. In dit ouderaccount staat uw persoonlijke TSO kalender gereed. Hier kunt u uw kind(eren) aan- en afmelden voor het overblijven. Op de overblijf- dag zelf kunt u tot 09:00 uur uw kind via de website aanmelden (en afmelden). U kunt de opvang van uw kind(eren) voor een geheel schooljaar invullen (d.w.z. reserveren).

Heeft u geen toegang tot internet of zijn er vragen over TSOpro en het overblijven? Neemt u dan gerust contact met ons op via ons telefoonnummer: 0167 – 784080.

Tussenschoolse Opvang verzorgd door vrijwilligers onder begeleiding van pedagogisch medewerkers BSO.
Op de basisscholen basisscholen De Kreek, Palet, Sancta Maria, De Noordster en De Welle verzorgen vrijwilligers, ondersteund pedagogisch medewerkers van KOM, de tussenschoolse opvang. Samen creëren zij een sociaal-emotioneel veilige omgeving voor kinderen, waarin ze kunnen eten en drinken en ontspannen.

Hoe verloopt het overblijven

De kinderen krijgen tijdens het overblijven de gelegenheid om rustig te eten en te drinken. Ook krijgen ze voor of na het eten tijd om vrij te spelen. Zowel voor binnen als voor buiten is er spelmateriaal aanwezig. 10 minuten voor aanvang schooltijd wordt alles opgeruimd en worden de kinderen overgedragen aan de leerkrachten.

Eten en drinken

De kinderen dienen zelf hun eten en drinken mee te brengen. (voorkeur in broodtrommel, pakjes drinken of een beker voorzien van naam kind). Het drinken wordt ’s ochtend in de koelkast gezet. Op diverse locaties is melk aanwezig.

De begeleiding

De TSO wordt gedraaid door een vast team vrijwilligers. Zij worden ondersteund door een pedagogisch medewerker van KOM. Het streven is om één overblijfkracht op 10 á 15 kinderen in te zetten. De vrijwilligers werken volgens de visie van KOM.