Om gebruik te kunnen maken van onze tussenschoolse opvang, dient u zich eenmalig kosteloos te registreren via ons TSOpro systeem. Via dit systeem kunt u zelf inplannen wanneer uw kind van de tussenschoolse opvang gebruik maakt. U gaat pas betalen op het moment dat u ook daadwerkelijk de opvang afneemt voor uw kind.
Nadat u zich heeft geregistreerd, ontvangt u per mail inloggegevens. Met deze gegevens krijgt u toegang tot een deel van de website dat alleen voor u toegankelijk is. In dit ouderaccount staat uw persoonlijke TSO kalender gereed. Hier kunt u uw kind(eren) aan- en afmelden voor het overblijven. Op de overblijf- dag zelf kunt u tot 09:00 uur uw kind via de website aanmelden (en afmelden). U kunt de opvang van uw kind(eren) voor een geheel schooljaar invullen (d.w.z. reserveren).
Heeft u geen toegang tot internet of zijn er vragen over TSOpro en het overblijven? Neemt u dan gerust contact met ons op via ons telefoonnummer: 0167 – 784080.
Tussenschoolse Opvang verzorgd door vrijwilligers onder begeleiding van pedagogisch medewerkers BSO.
Op de basisscholen basisscholen De Kreek, Palet, Sancta Maria, De Noordster en De Welle verzorgen vrijwilligers, ondersteund pedagogisch medewerkers van KOM, de tussenschoolse opvang. Samen creëren zij een sociaal-emotioneel veilige omgeving voor kinderen, waarin ze kunnen eten en drinken en ontspannen.
De kinderen krijgen tijdens het overblijven de gelegenheid om rustig te eten en te drinken. Ook krijgen ze voor of na het eten tijd om vrij te spelen. Zowel voor binnen als voor buiten is er spelmateriaal aanwezig. 10 minuten voor aanvang schooltijd wordt alles opgeruimd en worden de kinderen overgedragen aan de leerkrachten.
De kinderen dienen zelf hun eten en drinken mee te brengen. (voorkeur in broodtrommel, pakjes drinken of een beker voorzien van naam kind). Het drinken wordt ’s ochtend in de koelkast gezet. Op diverse locaties is melk aanwezig.
De TSO wordt gedraaid door een vast team vrijwilligers. Zij worden ondersteund door een pedagogisch medewerker van KOM. Het streven is om één overblijfkracht op 10 á 15 kinderen in te zetten. De vrijwilligers werken volgens de visie van KOM.