LPS kinderopvang De Vuurtoren

LPS kinderopvang De Vuurtoren

KDV en Peuteropvang De Vuurtoren
Groenplaats 31
4613 GP  Bergen op Zoom

Groep Dagopvang voor 0-2 jarigen
Telefoonnummer : 06-21 93 16 77
E-mailadres: kdv.vuurtoren@lpsnet.nl

Groep Dagopvang voor 2-4 jarigen
Telefoonnummer : 06-59 98 23 51
E-mailadres: kleinduimpje@lpsnet.nl

Groep Peuteropvang voor 2-4 jarigen
Telefoonnummer : 06-59 93 44 13
E-mailadres: kleinduimpje@lpsnet.nl

LRKP-nummer KDV: 141712934

Buitenschoolse opvang De Vuurtoren
Groenplaats 31
4613 GP  Bergen op Zoom

Telefoonnummer: 06-15 29 77 49
E-mailadres: bso.noordgeest@lpsnet.nl
LRKP-nummer BSO: 160262379

Contactpersoon LPS kinderopvang De Vuurtoren: Danique van Geel
E-mail: danique.van.geel@lpsnet.nl
Telefoonnummer: 06-59 90 50 18

Vestigingsmanager: Elvira van Geel
E-mail: elvira.van.geel@lpsnet.nl
Telefoonnummer vestigingsmanager: 06-58 78 41 89

Openingstijden:

Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang: maandag tot en met  vrijdag van 6:30 – 18:30 uur.
Peuteropvang maandag tot en met vrijdag van 8:45 – 11:45 uur.

In de wijk Noordgeest vindt u de Dalton basisschool De Welle, openbare basisschool De Noordster, Kinderdagverblijf met twee horizontale groepen en de Buitenschoolse Opvang. Van 0 tot 13 jaar kan uw kind hier bij ons terecht.

Voor de opvang hebben wij onze eigen ruimtes, die speciaal ingericht zijn voor leeftijd van de kinderen die bij ons komen. Zo hebben we bijvoorbeeld voor de baby’s een speciale babytuin. Daarnaast maken we ook gebruik van de gymzalen en de buitenspeelruimtes van het kindcentrum en gaan we regelmatig naar de Groenplaats.

Kinderdagverblijf en Peuteropvang

Iedere dag van 6:30 tot 18:30 uur zorgen onze vaste groep pedagogisch medewerkers voor uw kind en organiseren zij leuke, leerzame activiteiten zoals koken, sporten, (voor)lezen, liedjes zingen en knutselen met verschillend materiaal, zoals verf, papier, karton en wol.

Dankzij de fijne samenwerking met de school hebben wij een doorlopende ontwikkellijn kunnen creëren voor de kinderen. Er worden samen activiteiten georganiseerd, zoals voorleesmiddagen waar de kleuters komen voorlezen op het kinderdagverblijf en een sport- en speldag waar de kinderen samen buitenspelen op het grote plein. Zo verloopt de overgang vanuit het kinderdagverblijf naar de kleuterklas heel natuurlijk.

In de peutergroep voor 2-4 jarigen ontvangen we kinderen in die leeftijd die dagopvang afnemen, maar ook peuters die in de ochtend het peuterarrangement (2 dagdelen à 3 uur gedurende de 40 schoolweken) afnemen.

In deze groep gebruiken we de methode Piramide om de ontwikkeling van uw kind spelenderwijs te stimuleren, aan de hand van verschillende herkenbare thema’s, zoals ‘Mensen’, ‘Eten en drinken’, ‘Wonen’, ‘Verkeer’, ‘Seizoenen’ en ‘Kunst’. Het vrij spel staat bij Piramide centraal. Uw kind kiest zelf waarmee het aan de slag gaat: de bouwhoek, huishoek, ontdekhoek, leeshoek of misschien toch de kunsthoek. Door een combinatie van vrij spel en gezamenlijke activiteiten binnen de thema’s wordt gewerkt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek, taal en rekenen. Daarnaast is er aandacht voor muziek, dans en beeldende activiteiten, passend bij het thema.

Om de taalontwikkeling van de kinderen extra te stimuleren, werken wij samen met de logopedist van Taalreis en de VoorleesExpress.

Om uw peuter al wat te laten wennen aan het leven op de basisschool, organiseren we een aantal keer per jaar samen activiteiten. Zo gaan we regelmatig kijken naar de weekafsluitingen van de kleuters op de basisschool. De peuters mogen dan kijken naar de kleuters die een toneelstukje opvoeren, een dansje doen of ze zingen samen een liedje. Ook mogen de peuters tegen het eind van het schooljaar al eens een dagje meedoen op de basisschool en zoeken we elkaar op tijdens de feestdagen. Met Pasen gaan we bijvoorbeeld samen met de kleuters paaseieren zoeken. Daarnaast maken we zowel op de peutergroep als op de basisschool gebruik van hetzelfde kind- volgsysteem om de ontwikkeling van uw kind zo goed mogelijk in de gaten te houden.

Buitenschoolse opvang

Iedere dag halen we uw kind van school en mogen ze vrij spelen of deelnemen aan de activiteiten die we organiseren. Zo kunnen de kinderen kookworkshops volgen, knutselen, sporten in de gymzaal, spelletjes doen en mee naar het zwembad. Ook is er op de BSO tijd om te genieten van de kleine dingen: stoere/spannende verhalen vertellen, buiten spelen of gewoon even op de bank ploffen met een goed boek.

Groepsindeling

Op deze locatie zijn er op het kinderdagverblijf twee verticale groepen. Een groep waar we kinderen van 0 tot 2 jaar ontvangen en een groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

De kinderen van 4 – 13 jaar die op basisschool de Welle of de Noordster zitten kunnen hier naar onze BSO.

Opvangvormen Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Wij bieden zowel vaste- als flexibele opvang tussen 7:30 en 18:00 uur met de optie tot vervroegde en verlengde opvang, zodat uw kind bij ons terecht kan van 06:30 tot 18:30 uur. We hebben vaste opvangpakketten voor 40, 46 en 52 weken of flexibel zodat u zelf aan kunt geven welke dagdelen u opvang nodig heeft.

Samenwerkingen

Wij werken samen met organisaties voor de buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf activiteiten. In Noordgeest werken we samen met atletiekvereniging Spado, zwembad de Schelp, bowling Resto-lounge, dansschool Creative ArtWorkX en het Natuurpodium. Zij organiseren activiteiten bij ons op de locatie of wij gaan bij hen op bezoek.

Tegoedkaart Dagopvang en Buitenschoolse opvang

Wij bieden een tegoedkaart aan voor het gratis inhalen van maximaal 10 dagdelen waarop uw kind niet naar de opvang kon komen en tijdig door u is afgemeld. U kunt op verzoek deze niet genoten dagdelen voor het einde van het lopende kalenderjaar inhalen. Zo betaalt u nooit te veel!

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.