Peuteropvang Blozekriekske

Peuteropvang Blozekriekske

Dortmundstraat 9
4681 AV Nieuw Vossemeer
LRKP-nummer: 739004335

E-mail: blozekriekske@lpsnet.nl
Telefoon: 06-22845717

Vestigingsmanager: Marloes Cats-de Bruijn
Telefoonnummer vestigingsmanager: 06-30 35 64 88

Openingstijden:

Dinsdag tot en met vrijdag van 8:55 – 11:55 uur. De inloop is van 8:55 tot 9:10 uur.

Peuteropvang Blozekriekske is gevestigd in de buurt van basisschool Merijntje in Nieuw Vossemeer. Peuteropvang Blozekriekske biedt tijdens openingsuren voorschoolse educatie aan peuters van 2-4 jaar. De voorschoolse methode die zij gebruiken is Puk en Ko.

Puk & Ko is een totaalprogramma dat zich richt op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er in Puk & Ko aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles is opgenomen in thema’s die gedurende het jaar worden uitgevoerd. De vrolijk gekleurde Puk, met zijn rugzak met pyjama, is een echt speelkameraadje. Hij maakt dezelfde dagelijkse dingen mee als de kinderen en leeft in een herkenbare wereld. Puk betrekt de kinderen bij de activiteiten. Hij ‘praat’ met hen en lokt zo op een veilige manier interactie uit.

De peuteropvang heeft een aantal keer per jaar een activiteit met de basisschool. Samen met de kleuters gaan de peuters de kerststal in de kerk bekijken en hebben dan een gezamenlijke lunch. De peuters gaan ook een aantal keer per jaar op bezoek bij het verzorgingshuis. Samen zingen zij dan liedjes, de laatste keer onder begeleiding van een gitarist. Er is een gezamenlijke spelletjesochtend en het schooljaar wordt afgesloten met een lunch voor alle peuters. Tegen het eind van het schooljaar gaan de peuters naar de basisschool om daar alvast te wennen.

Blozekriekske heeft hetzelfde observatie- en registratiesysteem Kijk! als de basisschool wat de doorlopende ontwikkellijn verder borgt.KIJK! is een werkwijze die pedagogisch medewerkers ondersteunt bij het observeren, registreren en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen.

 

 

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.