LPS kinderopvang Toermalijn (voorheen POV Robbedoes)

LPS kinderopvang Toermalijn (POV)

Rondsel 144
4661 TS Halsteren
LRKP-nummer: 801876916

E-mail: robbedoes@lpsnet.nl
Telefoonnummer: 06-59 91 20 67

Vestigingsmanager: Guido Schoonbrood

E-mail: guido.schoonbrood@lpsnet.nl
Telefoonnummer vestigingsmanager: 06-49 99 19 62

Openingstijden:

Dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 – 11:30 uur en van 11:30 – 14:30 uur.
(U kunt dus ook gebruik maken van onze peuteropvang van 8:30 – 14:30 uur)

LPS kinderopvang Toermalijn is gevestigd in Brede School de Schans. Samen met basisschool De Toermalijn en Zo kinderopvang vormen zij de brede school. Deze school is gelegen in de wijk De Schans in Halsteren.

Onze peuteropvang biedt tijdens de schoolweken voorschoolse educatie aan peuters van 2-4 jaar. De voorschoolse methode die gebruikt wordt op deze locatie is Startblokken van de basisontwikkeling. Binnen deze methode is de spelactiviteit het belangrijkste ontwikkelingsinstrument zoals het bewegingsspel en het rollenspel. De pedagogisch medewerker speelt met de kinderen mee om zo het spel te verrijken en de peuter een stapje verder in zijn ontwikkeling te brengen.

De groep is dan ook gezellig ingericht met themahoeken waar kinderen kunnen spelen. Daarnaast vinden er activiteiten plaats met behulp van verhalen, illustraties en teksten. Jonge kinderen leren door bezig te zijn met onderwerpen uit de echte wereld.

Als uw kind gebruik maakt van een middag op de peuteropvang, dan gaat uw peuter met de groep lunchen. De middagen gaan wij ook gebruiken om de peuters nog beter voor te bereiden op de basisschool, zo gaan we meer activiteiten oppakken met de kleutergroepen, doen we andere werkjes op de groep en gaan we erop uit in de natuur.

Elk nieuw thema wordt er een nieuwsbrief uitgegeven om ouders te betrekken bij de peuteropvang, waarin tips voor leesboekjes en activiteiten gerelateerd aan het thema staan. Er worden activiteiten gedaan met de kleuters en met de peuters van de kinderopvang. De kinderen van Robbedoes en van de kinderopvang spelen vaak ook gezamenlijk buiten.

Alle partners gebruiken hetzelfde kind volgsysteem. KIJK! is een werkwijze die pedagogisch medewerkers ondersteunt bij het observeren, registreren en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen. Vier keer per jaar is er overleg met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.