LPS kinderopvang Lodijke (voorheen POV De Speelplaat)

LPS kinderopvang Lodijke (POV)

Ouderdinge 15
4617 NL Bergen op Zoom
LRKP-nummer: 975942001

E-mail: speelplaat@lpsnet.nl
Telefoonnummer: 06-59 97 26 48

Vestigingsmanager: Monique Vogels
E-mail: monique.vogels@lpsnet.nl 
Telefoonnummer: 06 – 17 91 87 85

Openingstijden:

Maandag- tot en met vrijdagochtend van 8:30 – 11:30 uur. En op maandag- en donderdagmiddag van 12:45  – 15:45 uur.

De peuteropvang van LPS kinderopvang Lodijke is gevestigd in basisschool Lodijke welke gelegen is op de Bergse Plaat. Samen met de school en de dagopvang en BSO van LPS kinderopvang vormen zij een brede school. Onze peuteropvang biedt tijdens de 40 schoolweken voorschoolse educatie aan peuters van 2-4 jaar.

De voorschoolse methode die gebruikt wordt op deze locatie is Startblokken van de basisontwikkeling. Binnen deze methode is de spelactiviteit het belangrijkste ontwikkelingsinstrument zoals het bewegingsspel en het rollenspel. De pedagogisch medewerker speelt met de kinderen mee om zo het spel te verrijken en de peuter een stapje verder in zijn ontwikkeling te brengen. De groep is dan ook gezellig ingericht met themahoeken waar kinderen kunnen spelen. Daarnaast vinden er activiteiten plaats met behulp van verhalen, illustraties en teksten. Jonge kinderen leren door bezig te zijn met onderwerpen uit de echte wereld.

Samen met de partners van de brede school worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd zoals de opening en afsluiting van het schooljaar. Ook de Kinderboekenweek wordt gezamenlijk gevierd. De peuters en kleuters spelen samen buiten en soms ook in de hal. Dit zorgt voor een goede doorgaande ontwikkellijn van 2-12 jaar.

Peuteropvang van LPS kinderopvang maakt gebruik van hetzelfde observatiesysteem als de basisschool, namelijk Pro-rato.

Het CJG heeft ook binnen de school een inloopspreekuur, waar ook de ouders van de peuteropvang gebruik van kunnen maken. De pedagogisch medewerksters hebben ook een aantal maal per jaar overleg met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

 

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.