LPS kinderopvang De Grebbe (voorheen POV Het Eekhoorntje)

LPS kinderopvang De Grebbe (POV)

Kastanjelaan 121
4621 HE Bergen op Zoom
LRKP-nummer: 945163599

E-mail: eekhoorntje@lpsnet.nl
Telefoonnummer: 06-59 91 46 99

Vestigingsmanager: Elvira van Geel

E-mail: elvira.van.geel@lpsnet.nl
Telefoonnummer vestigingsmanager: 06-58 78 41 89

Openingstijden:

Maandag- tot en met vrijdagochtend van 8:35 – 12:00 uur.
De inloop is van 8.35 – 9.00 uur. De uitloop is van 11:45 – 12:00 uur.

Maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 12:30 – 15:00 uur. De inloop is van 12:30 – 12:45 uur.

Deze peuteropvang van LPS kinderopvang is gevestigd in basisschool De Grebbe. Deze is gelegen in de wijk Gageldonk -West. Onze peuteropvang biedt tijdens de openingsuren voorschoolse educatie aan peuters van 2-4 jaar. De voorschoolse methode die zij gebruiken is Peuterplein.

Peuterplein is een thematisch speelleerprogramma, gericht op kinderen van 0-4 jaar en sluit aan op het programma Kleuterplein voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. Peuterplein is een compleet programma voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven met gevarieerde activiteiten waarin alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd kunnen worden die voor kinderen van 0-4 jaar van belang zijn: zoals taal, voorbereidend rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek en expressie. Raai de Kraai beleeft de avonturen met de kinderen. Vooral aan taalontwikkeling wordt veel aandacht besteed omdat hier veel kinderen op school zitten waarvan Nederlands de 2e taal is. Dit wordt op een speelse manier gedaan bijvoorbeeld door taalspelletjes als lotto met de kinderen te spelen. Bij elk nieuw thema gaat er een nieuwsbrief mee naar de ouders waarin ook tips voor thuis in staan.

LPS kinderopvang De Grebbe neemt deel aan de studiedagen van de basisschool en zij hebben gezamenlijke onderbouwvergaderingen. Ook het observatiesysteem van Peuterplein loopt door in het observatieprogramma van Kleuterplein. Samen hebben zij ook een zorgteam, waar de ontwikkeling van de kinderen worden besproken. Dit alles zorgt een doorgaande ontwikkellijn van 2-4 jaar.

Er wordt 3 keer per jaar een koffieochtend organiseerd voor ouders waarbij ze de ouders betrekken bij de peuteropvang. Ook wordt er jaarlijks een ouder- kind wandeling georganiseerd.

Wij werken nauw samen met de Voorleesexpress en spelend opvoeden van de WijZijn Traverse groep.

Een aantal keer per jaar vindt er een overleg met de jeugdverpleegkundige plaats.

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.