Peuteropvang Het Meulenèrke

Peuteropvang Het Meulenèrke

Lambertijnenlaan 3
4614 EV Bergen op Zoom
LRKP-nummer: 190738261

E-mail: meulenerke@lpsnet.nl
Telefoonnummer: 06-59942622

Vestigingsmanager: Susanne Kok
Telefoonnummer vestigingsmanager: 06-28 76 89 42

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag 8.45 – 11.45 uur. De inloop is van 8.45 – 9.00 uur. Het ophalen is van 11.30 – 11.45 uur.

Dinsdag en donderdag 12.45 – 15.45 uur. De inloop is van 12.45 – 13.00 uur en het ophalen is van 15.30 – 15.45 uur.

Peuteropvang Het Meulenèrke is gevestigd in basisschool De Borghoek welke gelegen is in de wijk Meilust. Peuteropvang Het Meulenèrke biedt tijdens de openingsuren voorschoolse educatie aan peuters van 2-4 jaar. De voorschoolse methode die gebruikt wordt op deze locatie is Startblokken van de basisontwikkeling. Binnen deze methode is de spelactiviteit het belangrijkste ontwikkelingsinstrument zoals het bewegingsspel en het rollenspel. De pedagogisch medewerker speelt met de kinderen mee om zo het spel te verrijken en de peuter een stapje verder in zijn ontwikkeling te brengen. De groep is dan ook gezellig ingericht met themahoeken waar kinderen kunnen spelen. Daarnaast vinden er activiteiten plaats met behulp van verhalen, illustraties en teksten. Jonge kinderen leren door bezig te zijn met onderwerpen uit de echte wereld.

Elk nieuw thema wordt er een nieuwsbrief uitgegeven over het thema om ouders te betrekken bij de peuterspeelzaal. Ook staan hier soms tips of boeken die voorgelezen kunnen worden bij een thema.

Peuteropvang Het Meulenèrke organiseert gedurende het jaar activiteiten voor de kinderen en hierbij worden ook af en toe ouders uitgenodigd. Alle jaarlijkse festiviteiten worden ook gevierd, soms ook gezamenlijk met school. De peuters spelen samen met een kleuterklas buiten. Wanneer het slecht weer is mag er altijd gebruik worden gemaakt van de speelzaal.

Er is regelmatig overleg met de basisschoolleerkrachten en de peuteropvang heeft hetzelfde kind-volgsysteem als de basisschool. KIJK! is een werkwijze die pedagogisch medewerkers ondersteunt bij het observeren, registreren en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen. Er vindt een warme overdracht plaats van de kinderen die 4 jaar zijn geworden en gaan starten op de basisschool.

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.