LPS kinderopvang Dinteloord

LPS kinderopvang Dinteloord (POV)

Westgroeneweg 43 (Ingang is te bereiken via Zuideinde 11)
4671 CL Dinteloord
LRKP-nummer: 433481109

E-mail: dinteloord@lpsnet.nl
Telefoonnummer: 06-59958375

Vestigingsmanager: Susanne Kok
E-mailadres vestigingsmanager: susanne.kok@lpsnet.nl

Openingstijden:

Maandag- tot en met vrijdagochtend van 8:45 – 11:45 uur en maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 12:45 – 15:45 uur

LPS kinderopvang Dinteloord biedt voorschoolse educatie aan peuters van 2-4 jaar. De voorschoolse methode die gebruikt wordt is Puk & Ko.

Puk & Ko is een totaalprogramma dat zich richt op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er in Puk & Ko aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles is opgenomen in thema’s die gedurende het jaar worden uitgevoerd. De vrolijk gekleurde Puk, met zijn rugzak met pyjama, is een echt speelkameraadje. Hij maakt dezelfde dagelijkse dingen mee als de kinderen en leeft in een herkenbare wereld. Puk betrekt de kinderen bij de activiteiten. Hij ‘praat’ met hen en lokt zo op een veilige manier interactie uit.

Bij LPS kinderopvang Dinteloord organiseren we regelmatig aantrekkelijke, uitdagende activiteiten zoals een bezoek aan bijvoorbeeld pasgeboren lammetjes, het bos, een sportdag en een kerstavond voor ouders.

Ouders worden op de hoogte gesteld van het nieuwe thema en de activiteiten die daaraan gekoppeld zijn middels een nieuwsbrief. Ook wordt aan ouders regelmatig hulp gevraagd bij de georganiseerde activiteiten zowel aan de actieve ouderraad als aan de andere ouders.

De peuters van LPS kinderopvang Dinteloord die 4 jaar worden, stromen uit naar 4 verschillende basisscholen te weten basisschool de Groen van Prinsterer, de Petrus en Paulusschool, basisschool de Regenboog en de Eben Haezerschool te Tholen. Om de doorgaande ontwikkellijn te waarborgen vindt er voor ieder kindje dat vertrekt naar de basisschool met toestemming van de ouders een warme overdracht plaats.

Zowel de peuteropvang als de basisscholen binnen Dinteloord werken met KIJK, dit komt de doorgaande ontwikkellijn zeer ten goede. KIJK! is een werkwijze die pedagogisch medewerkers ondersteunt bij het observeren, registreren en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen.

Naast de samenwerking met de basisscholen en de kinderopvang werkt onze peuteropvang samen met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau om zo goed mogelijk vanuit verschillende disciplines de ontwikkeling van de peuters te kunnen volgen.

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.