LPS kinderopvang Anton van Duinkerken (voorheen POV Kiekeboe)

LPS kinderopvang Anton van Duinkerken (POV)

Smitsstraat 29
4623 XP Bergen op Zoom
LRKP-nummer: 150599638

E-mail: kiekeboe@lpsnet.nl
Telefoonnummer: 06-22 84 57 17

 

Vestigingsmanager: Ivo Buijsen

e-mail: ivo.buijsen@lpsnet.nl
Telefoonnummer vestigingsmanager: 06-45 19 41 36

Openingstijden:

Maandag- tot en met vrijdagochtend van 8:30 – 11:30 uur. De inloop is van 8:30 – 8:45 uur.
Maandag-, dinsdag-, donderdag-en vrijdagmiddag van 12:45 – 15:45 uur. De inloop is van 12:45 – 13:00 uur.

Deze peuteropvang is gevestigd in basisschool Anton van Duinkerken. De school is gelegen in de wijk Gageldonk Oost. LPS kinderopvang Anton van Duinkerken biedt tijdens de 40 schoolweken voorschoolse educatie aan peuters van 2-4 jaar. De voorschoolse methode die zij gebruiken is Piramide.

De methode Piramide wordt gebruikt om de ontwikkeling van uw kind spelenderwijs te stimuleren, aan de hand van verschillende herkenbare thema’s, zoals ‘Mensen jij en ik’, ‘Eten en drinken’, ‘Wonen’, ‘Verkeer’, ‘Seizoenen’ en ‘Kunst’. Het vrij spel staat bij Piramide centraal. Uw kind kiest zelf waarmee het aan de slag gaat: de bouwhoek, huishoek, ontdekhoek, leeshoek of misschien toch de kunsthoek. Door een combinatie van vrij spel en gezamenlijke activiteiten binnen de thema’s wordt gewerkt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek, taal en rekenen. Daarnaast is er aandacht voor muziek, dans en beeldende activiteiten, passend bij het thema.

De pedagogisch medewerker werkt met de kinderen in kleine groepjes hierdoor kan aan de kinderen, die het nodig hebben, extra ondersteuning gegeven worden. Ook als kinderen extra uitdaging kunnen gebruiken krijgen ze dat aangeboden.

Op dinsdag- en vrijdagmorgen is er een peuterplusgroep. Dit is een groep van 8 kinderen die speciale activiteiten gericht op de overgang naar de basisschool doen. Zo bezoeken zij regelmatig de kleuterklassen om een activiteit samen met de kleuters te doen om op deze manier al vertrouwd te raken met de kleuterklassen en de kleuterleerkrachten. Regelmatig worden er ook materialen uitgewisseld.

De peuteropvang organiseert een aantal maal per jaar een uitstapje met ouders. Elk jaar in de herfst gaan zij met de peuters en hun ouders naar het bos. In het voorjaar gaan zij gezamenlijk naar de kinderboerderij en zij sluiten het schooljaar af met een uitstapje naar een speeltuin.

Ook samen met school worden er een aantal activiteiten georganiseerd. Samen organiseren zij de Kinderboekenweek, de feesten worden gezamenlijk gevierd. Er wordt altijd met één van de kleutergroepen buiten gespeeld en bij slecht weer kan er gebruik worden gemaakt van de speelzaal.

De pedagogisch medewerkers hebben regelmatig overleg met de kleuterleerkrachten en er is ook een gezamenlijk zorg advies team. Dit alles zorgt voor een goede doorgaande ontwikkellijn. Het afsluitende gesprek van de peuteropvang wordt samen met de ouders en de kleuterleerkracht bij wie het kind in de groep komt, gedaan.

 

 

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.