Peuteropvang Sancta Maria

Peuteropvang Sancta Maria

Kloosterstraat 3
4611 MB Bergen op Zoom
LRKP-nummer: 244693948

E-mail: geitje@lpsnet.nl
Telefoonnummer: 06-59969181

Vestigingsmanager: Linda van Loon
Telefoonnummer vestigingsmanager: 06-82 30 95 10

Openingstijden:

Maandag- tot en met vrijdagochtend van 8:45 – 11:45 uur. De inloop is van 8:45 tot 9:00 uur.

Peuteropvang Sancta Maria is gevestigd in de buurt van basisschool Sancta Maria. Samen met kinderopvang en de basisschool vormt de peuteropvang IKC Sancta Maria. Peuteropvang Sancta Maria biedt tijdens de openingsuren voorschoolse educatie aan peuters van 2-4 jaar. De methode die zij gebruiken is Uk en Puk.

Bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven maar ontwikkelen door spelen en ontdekken. Het programma richt zich op de brede ontwikkeling van peuters. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat. Daarnaast is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Dit alles is opgenomen in thema’s die gedurende het jaar worden uitgevoerd. Bij elk nieuw thema wordt er een nieuwsbrief verzorgd zodat de ouders weten waar de peuters op dit moment mee bezig zijn en hier thuis ook op in kunnen gaan.

De vrolijk gekleurde Puk, met zijn rugzak met pyjama, is een echt speelkameraadje. Hij maakt dezelfde dagelijkse dingen mee als de kinderen en leeft in een herkenbare wereld. Puk betrekt de kinderen bij de activiteiten. Hij ‘praat’ met hen en lokt zo op een veilige manier interactie uit.

Peuteropvang Sancta Maria organiseert een aantal keer per jaar speciale activiteiten. Ieder najaar wordt er een knutselochtend met ouders georganiseerd. Ook wordt er één keer per jaar een opa en oma dag georganiseerd. Samen met ouders wordt er ook fruit geplukt in de boomgaard van de familie Franken. Kinderen van groep 6 komen regelmatig voorlezen evenals een opa. Naast de activiteiten die zij zelf organiseren doen zij ook mee aan de activiteiten voor de gehele IKC. Er is ook een gezamenlijke nieuwsbrief en een maandkalender die alle ouders per email ontvangen.

Peuteropvang Sancta Maria heeft dezelfde observatiemethode als de andere partners, Pro-Rato. Binnen de IKC is dan ook een doorgaande ontwikkellijn van 0-12 jaar.

Peuteropvang Sancta Maria heeft een nauwe samenwerking met de jeugdverpleegkundige. Een aantal keer per jaar is er een overleg. Ook is er een goede samenwerking met SDW en de Voorleesexpress.

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.