Lowys Porquin

Lowys Porquin

Over de Lowys Porquinstichting

De Lowys Porquinstichting (spreek uit als lowies porkwien) verenigt meer dan dertig scholen en kinderopvanglocaties. Elk met een eigen karakter. Wat ons bindt is de regio, de steun die we elkaar bieden en bovenal het gemeenschappelijk belang: dat van het kind!

Samen staan we sterk en hebben we méér in huis: goede faciliteiten, moderne hulpmiddelen en specialistische kennis zoals hulp bij leerproblemen en mogelijkheden voor talentontplooiing.

Over Lowys Porquin

Lowys Porquin, Italiaan van geboorte, strijkt halverwege de 16e eeuw neer in Bergen op Zoom. Hij is een man van eenvoudige komaf, die zich maatschappelijk opwerkt en een boek schrijft over opvoeding en onderwijs.

Hij wil zijn kinderen helpen om zich te ontplooien tot sociale en gelukkige mensen. Het belangrijkst, zo stelt hij, is dat ze kennis opdoen en vaardigheden aanleren. ‘Wijsheyt is beter dan costelyck ghesteente, haar vreuchde is beter dan goud.’

De wereld van vandaag is een stuk groter. Onze samenleving is een stuk diverser. Maar de wens van Lowys Porquin om zijn kinderen goed voor te bereiden op de toekomst overstijgt alle verschillen. Daarin vinden wij, de medewerkers van de Lowys Porquinstichting, onze drijfveer.