Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

Voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar

Na een intensieve dag op school, is het tijd om te ontspannen in een gezellige sfeer, gecreëerd door onze pedagogisch medewerkers. Op onze BSO locaties kan uw kind kiezen uit allerlei activiteiten. Van een boekje lezen op de bank tot samen met vriendjes spelletjes spelen, creatieve knutselwerkjes maken of buiten spelen.

Daarnaast werken we structureel samen met verenigingen zoals atletiekvereniging Spado, zwembad de Schelp, de Scouting, Natuurpodium, Bowling Restolounge en Creative Art Worx. Zij organiseren activiteiten bij ons op de locatie of wij gaan bij hen op bezoek.

De kleinere BSO-locaties werken samen. Ze komen regelmatig bij elkaar op visite en trekken er gezamenlijk op uit. Zo leren de kinderen andere kinderen kennen en ontdekken nieuwe plekken om te spelen.

Tijdens de schoolvakanties kunt u uw kind ook naar de BSO brengen, u kunt per dag/dagdeel opgeven wanneer uw kind komt. In de schoolvakantie hebben we een uitgebreid vakantieprogramma. We gaan bijvoorbeeld naar het strand, doen workshops, maken muziek, sporten, maken lekkere hapjes en nog veel meer. Daar is het toch vakantie voor?!

Goed om te weten:

 • Aanmelden is mogelijk vanaf 3 jaar.
 • Wij bieden verschillende opvangpakketten, van 52, 46 en 40 weken. Naast vaste pakketten, bieden wij ook flexibele opvang. Meer over onze opvangpakketten kunt u hier lezen.
 • De buitenschoolse opvang bestaat uit voorschoolse, naschoolse en vakantieopvang. Tijdens de schoolweken, zijn de kinderen welkom voor:
  • Voorschoolse opvang
   Van 07.00/07.30 tot 08.30 uur*.
  • Naschoolse opvang
   Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 18.00/18.30 uur*;
   Op woensdag middag tot 15.00 uur of tot 18.00/18.30 uur*;
   Op vrijdagmiddag voor de onderbouw tot 15.00 uur of tot 18.00/18.30 uur*.
  • Vakantieopvang
   Tijdens de schoolvakanties kan uw kind bij ons terecht van 07.30 uur – 12.45 uur (ochtenddeel) en/of 12.45 uur – 18.00 uur (middagdeel). Wilt u meer weten over de mogelijkheden tijdens de vakantie? Klik dan hier.
 • Op de BSO zorgen wij voor een lekker tussendoortje en wat te drinken voor als uw kind van school komt.
 • Wij bieden de kinderen een gevarieerd activiteitenprogramma gericht op sport, natuur, creativiteit en cultuur.
 • Kan uw kind een keer niet komen of komt het op een andere dag beter uit? Wij maken gebruik van een tegoedkaart, zodat de gemiste dagdelen voorschoolse, naschoolse of vakantieopvang een andere keer ingehaald kunnen worden. Zo betaalt u nooit te veel! De tegoedkaart kent 10 tegoeden. Deze zijn geldig gedurende het kalenderjaar (daarna vervallen ze) binnen hetzelfde pakket: de tegoedkaarten zijn kindgebonden en contractgebonden. Nationale feestdagen die op een reguliere opvangdag vallen, mogen ook op de tegoedkaart.

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. U bent van harte welkom om samen met uw kind bij ons een kijkje te nemen. zie  Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang? Reken uw netto kosten hier uit.