Peuteropvang

Peuteropvang

De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Kinderen van 2 en 3 jaar kunnen op onze peuterspeelzalen iedere week onder deskundige begeleiding spelen met hun leeftijdsgenootjes. Spelenderwijs vergroten de peuters hun ervaringswereld. Op de peuteropvang leren we kinderen een aantal belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken met andere kinderen, knutselen in de groep, op je beurt wachten en eerlijk delen. Op speelse wijze maakt je peuter kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen. Vaardigheden die de overgang naar de basisschool straks soepeler laten verlopen.

Goed om te weten:

  • Aanmelden is mogelijk vanaf 12 maanden.
  • De Peuteropvang is 40 weken per jaar open. Tijdens de schoolvakanties is de peuteropvang gesloten.
  • Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.
  • Op alle onze locaties gebruiken wij educatieve methodes en programma’s (VVE) die de ontwikkeling van uw kind stimuleren en bijdragen aan een soepele overgang naar de basisschool.
  • Wij werken samen met basisscholen om een doorlopende ontwikkellijn te waarborgen. Zo gebruiken wij op bijna al onze locaties hetzelfde observatie- en registratiesysteem als de basisschool, om de ontwikkeling van uw kind van 2-12 jaar goed bij te kunnen houden.
  • Wij zorgen voor uitdagend spelmateriaal, ontdek-, verkleed- en bouwhoeken en een activiteitenprogramma gericht op sport, natuur, creativiteit en cultuur.

Contact opnemen met LPS

Wilt u nog meer informatie of heeft u nog ergens vragen over? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op.

Een rondleiding plannen op de locatie

Op onze kaart ziet u alle LPS-locaties bij u in de buurt. We nodigen u en uw kind van harte uit om bij ons de sfeer te komen proeven! Als u een locatie heeft gekozen, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding.

Mijn kind aanmelden?

Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u uw kind bij ons aanmelden? Dan kunt u het aanmeldformulier invullen.

Een andere locatie zoeken

Wij hebben verschillende locaties waar uw peuter terecht kan. Iedere locatie heeft zijn eigen openingstijden. Klik hier om een locatie bij u in de buurt te vinden.

Netto kosten berekenen

Wilt u een duidelijk beeld krijgen van de kosten voor opvang. Reken uw netto kosten hier uit.